Een Travellerspoint blog

Van Johannesburg naar Capetown

2-12

semi-overcast

Vroeg op voor de zoveelste dag van onze vakantie. We vliegen vandaag van Johannesburg naar Capetown. Het ontbijt lukt maar half, want dat was nog niet helemaal klaar om 8.00 uur.... Het vliegveld was snel gevonden. Net als alle andere locaties gebruiken we hiervoor kaarten/maps van 'CityMaps2Go', die we op de I-pad gedownload hebben. Prima gedetailleerd en je kunt er je plekjes op 'pinnen'.
Nu nog de auto inleveren. Dat was nog wel wat zoeken, maar uiteindelijk Hertz gevonden. De auto werd gecontroleerd op uiterlijke bijzonderheden en goedgekeurd. Ruim op tijd konden we inchecken. Een enorm vliegtuig voor een binnenlandse vlucht van 2 uur. Zowel in Johannesburg als in Capetown werden we met bussen naar het vliegtuig gebracht, dus geen slurf. Nu nog voor deze laatste dagen een auto huren. Zowel Hertz als Avis hadden geen kleintjes meer. Bij Europcar konden we nog een hyundai krijgen. Hiermee gingen we op zoek naar ons onderkomen in Capetown: een lodge voor backpackers. Leuk om dat ook eens mee te maken. Om de hoek zijn allemaal restaurantjes en in het zonnetje trakteren wij onszelf op een biertje. Al met al is het opeens einde van de middag. Om de sunset heel mooi te kunnen bekijken gaan we naar 'Lion's Head'. Wandelschoenen aan, want we gaan een uur omhoog wandelen met behoorlijk wat klim en klauter werk. Er hangt wel wat bewolking, maar we wagen het erop. En.... We worden beloont: na 50 minuten bereiken we de top. Deze ligt boven de wolken, een adembenemend mooi plaatje. Je ziet de damp omhoog komen en wegrollen. Hier kunnen we uitrusten en uitdampen. Net op het moment dat de zon bijna ondergaat, trekken de zeedampen hoog op en ontnemen ons alle zicht op de zon. Wat een pech! Nu dan maar snel naar beneden, voordat het donker wordt. Dalen is nog lastiger dan klimmen. Helemaal het eerste steile stuk. Regelmatig laat ik me zittend even verder glijden en heb alle kettingen en steunen nodig om veilig beneden te komen. Het laatste stuk gaat weer makkelijker... Gewoon laten rollen. Wat was dit weer een leuk avontuur! We wisselen onze bezweette shirts om en gaan om de hoek eten. Morgen is de Kaap aan de beurt.

Geplaatst door Olga Commandeur 22:49 Gearchiveerd in Zuid-Afrika

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint