Een Travellerspoint blog

Krügerpark, nightdrive en bushbaby

28 november

overcast

De koelkast hebben we 's nachts uitgedaan. Deze stond te loeien door de dikke laag ijs van het vriesvak. Nu konden we alle geluiden van buiten goed horen. Maar op wat vogels na, was het doodstil. Hmmm, water op de grond en nog niet helemaal ontdooit. We offeren een handdoek op om te deppen. We rijden wat rond om een ontbijtje te scoren en spullen voor de bbq vanavond. Op een terrasje komt de gastvrouw naar ons toe en zegt dat ze ons iets wil laten zien. Ze doet haar bloesje aan één kant een beetje open en in haar bh zit een 'bushbaby' van 4 weken oud en 10 cm groot. Een heel klein soort aapje. Af en toe valt er eentje uit de boom. Zij vond haar toen ze pas een paar dagen oud was en de oogjes zelfs nog dicht zaten. Nu lijkt zij met haar grote ogen en oren net op een cremlin. In haar bh, onder haar kleren zoekt hij de warmte op. Veel Afrikaanse vrouwen hebben er een. We mogen er foto's van maken. Heel leuk. Ons proviand zetten we in onze koelkast, die ondertussen ontdooid en droog gemaakt is door de schoonmaaksters. Nog even naar het Krügerpark om te informeren wat de mogelijkheden zijn. We gaan vanavond een nightdrive maken in een open jeep, van 20.00 - 22.00 uur. Morgen ochtend reizen we dan met eigen vervoer door het Krügerpark naar Graskop. Terug in het Henk van Rooijen Park bekijken we het leven bij de rivier door een verrekijker en zien weer verschillende vogels, rendieren en aapjes. Maar ook de wildebeest heel dichtbij. Bij onze rondavel genieten we in de schaduw van een lekker koud biertje, een chipje en het gekwetter van vogels. Een hornbil, met een grote oranje kromme snavel, snoept een paar stukjes met ons mee. Op het gras, vlakbij staat een kudde van 8 wildebeesten te grazen.... Wat is dit geweldig relaxen! De bbq plaats is super schoon. Frank maakt het houtskool aan en ik kruid de rumpsteaks (400 gr. pp). Zo hebben we weer een heerlijke maaltijd.
'S avonds terug naar Crocodile Gate voor de nightdrive. om 20.00 uur rijden we het Krügerpark in.
Het is Vollemaan, een prachtig, lichte nacht.
We hebben met 4 personen een grote jeep. Een vrouwelijke gids/driver leidt ins deskundig met goed engels door een klein deel van het park.
Het wordtval wat frisser en we krijgen dekens en grote flash lights mee.
Met die spot lights reflecteren de ogen van het wild. We spotten zo heel veel rendieren. Ook treffen we een grote groep leeuwen op de weg. Het asfalt is natuurlijk nog lekker warm van de zon. Vrouwtjes en de jonge leeuwen liggen heerlijk bijbeltaal. Een prachtig gezicht. We moeten er voorzichtig omheen rijden, want ze gaan geen meter opzij voor de auto's. Verderop komen we nog 2 leeuwen tegen, mannetjes. Één ervan is erg mager, er blijkt tbc te heersen en hij heeft het waarschijnlijk...
Verder zien we Rhino's, black en white.
Honeyberry, blijkt gevaarlijk en agressief
Buffels, verteld onze gids, zijn ook heel gevaarlijk.
Olifanten en giraffen, maar de Leopard ..., die laat zich niet zien.
Vol indrukken rijden we terug naar onze rondavel en hebben weer geen moeite om te slapen

Geplaatst door Olga Commandeur 13:55 Gearchiveerd in Zuid-Afrika

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint