Een Travellerspoint blog

Leeuwen in Hlane Royal National Park in Swaziland

26 november

sunny

Geweldig geslapen. Vandaag hebben we een relax dagje. We blijven hier nog een nachtje en hebben alle tijd om wat rond te kijken. Na een wederom uitgebreid ontbijt, inclusief, spreken we de eigenaren van de Club. Thea en Clifton, we mogen morgen hun golfsets gebruiken als we naar de mooie golfbaan, anderhalf uur verderop, gaan. We inspecteren het natuurpark hier dichtbij, Hlane Royal National Park, en besluiten om de toer van 16.00 uur mee te gaan maken.
Terug in onze Club, nemen we een lichte salade maaltijd en werken weer wat mails en blog's bij. Ruim op tijd vertrekken we naar het wildpark. Het begint toch wel aardig warm te worden vandaag. Eindelijk is het dan zover, onze gids, Africa heet hij, komt ons halen. We blijken de enige 2 gasten. Wat we willen drinken? Want dat neemt hij mee in een klein koelboxje voor onderweg. Wat we willen zien? Natuurlijk de leeuwen, maar ook de rhino's, giraffen, olifanten. Alles is te veel, dus keuzes maken. Dan maar de lino's eerst. We gaan door drie hekken steeds verder het reservaat in. Al snel zien we een andere jeep stilstaan. Jawel, leeuwen slaapplaatsen gespot. we reden iets verder van het pad af en daar lagen ze: een leeuw met grote manen en een leeuwin erachter. In hun slaapplaatsen onder een struik in de schaduw. prachtig gezicht. De andere jeep ging weer verder en Africa reed met ons nog iets dichter naar de leeuw toe. Deze werd even wakker voor ons en richtte zijn kop met grote manen omhoog. Ook zijn vrouwtje houdt ons in de gaten. Frank kijkt opzij en ziet daar de resten van hun prooi, een impala, liggen. Uitgebreid kunnen we fotograferen en wat filmen. Indrukwekkend hoor op 3 meter afstand in een open jeep. De leeuw gaat weer liggen slapen en trekt zich verder niets meer van ons aan. Leeuwen slapen 21 uur per dag, voor de rest beetje jagen, eten en met elkaar bezig zijn. We rijden verder en zien een hele kudde olifanten. Twee mannetjes apart en de groep vrouwtjes en jongeren bij elkaar. Ook deze kunnen we uitgebreid fotograferen. Een jonger vrouwtje komt tetterend op ons af als we te lang blijven staan naar haar zin. Schitterend. Zo trekken we 2 en een half uur door het reservaat en gaan naar een andere sectie waar eventueel giraffen en rhino's zijn. We zien diverse soorten vogels, hertjes en reeën, impala's etc. Een wratten zwijn en zo'n mestkever die zijn eieren in mest rolt en naar zijn nest brengt, grappig. Opeens is het bijna zons ondergang en tijd om terug te gaan. Maar we hebben de rhino's nog niet gezien. "Stap hier maar uit", zegt Africa, "het mag eigenlijk niet, maar we hebben te weinig tijd. Daar zitten de rhino's, we gaan te voet. En ja hoor, daar stonden ze! Met de Indische rhino's in gedachte en de verhalen over hoe gevaarlijk ze zijn, vond ik het best wel spannend. Goed om me heen kijkend waar de dikke boom staat om achter te schuilen als ze op ons afkomen, neem ik met mijn I-pad een paar foto's. Die dikke boom was er niet en een rhino komt wel naar ons toelopen. Africa was even een stukje verderop gaan plassen. Gauw pakt hij een stok en maakt wat lawaai. De rhino druipt weer af. Poeh... Gevaar geweken. En Frank maar lachen.... Gauw terug naar de jeep, want de zon gaat nu razend snel onder, als we nog wat foto's hiervan willen maken.een prachtig gezicht, maar we zijn net een beetje te laat.
Vol met indrukken van deze geweldige toer nemen we afscheid van Africa en rijden terug naar ons verblijf.
In het restaurant dineren we en werken de blogs weer wat bij. Vroeg naar bed, want morgenochtend willen we om 8 uur al weer golfen en moeten daarvoor anderhalf uur rijden.

Geplaatst door Olga Commandeur 11:50 Gearchiveerd in Zuid-Afrika

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ik geniet van jullie verhalen, wat geweldig! Ook leren wij er veel want we hebben ook plannen in die richting.
Dit is pas genieten!

door Martin en Bep

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint