Een Travellerspoint blog

Hippo's, Crocs en Yellow Weaver

24 november

sunny

Wat hebben wij geslapen! Na een heerlijk ontbijt trokken we naar St. Lucia om een boottocht te gaan maken en hippo's en krokodillen te spotten. Nou, die hebben we gezien. Evenals de gele Weaver, een geel vogeltje die zijn nestje bouwt hangend aan boomtakken of, zoals hier, aan de toppen van twee stevige waterrieten. Prachtig gezicht om ze zo dichtbij aan het werk te zien. De indrukwekkende fish-eagle, met z'n spanwijdte van 2 meter en z'n witte kop zagen we hoog in een boom zitten. Ook een Pelikaan en een groot soort reiger. Jammer dat onze kapitein/gids door de harde wind en zachte geluidsinstallatie slecht te verstaan was. Hierdoor mis je toch een heleboel.
Ons volgende project was een crocodile centre, ietsje verderop. Deze stond nergens aangegeven, maar toch gevonden. We zijn prima op tijd om op zaterdag om 15.00 uur het voeren van de crocs mee te kunnen maken. De gids, een echte blanke zuid Afrikaanse krokodillen avonturier, kon prachtig vertellen over de diverse soorten en maten die ze daar hadden. Het doel is om ze uiteindelijk weer uit te zetten in de natuur. Ruim vijf kwartier hingen we aan zijn lippen. En genoten we van de maaltijd, hele kippen, die de crocs vandaag kregen. De vervet aapjes kwamen ook even kijken en ook hier konden we de yellow weavers aan het werk zien aan de hangende takken, boven een krokodillenvijver. Verder waren er wat slangen en schildpadden te bewonderen.
Terug in onze Ecolodge kregen we weer een heerlijk diner (met de eerste malerone) en moesten vroeg gaan slapen, want morgenochtend gaat om 5 uur de wekker....

Geplaatst door Olga Commandeur 21:40 Gearchiveerd in Zuid-Afrika

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint